Åtal mot möbelföretag

2016-01-08

Designers Revolts idé var att kopiera designikoner, producera dem billigt i Kina och sedan sälja dem från Storbritannien som har kortare skyddstider än övriga Europa. Vid närmare undersökningar visade det sig att företagets lager inte alls låg i Storbritannien utan i Sverige. I december väcktes åtal mot fyra personer som var involverade i möbelföretaget.

Ett stort antal rättighetshavare har blivit drabbade av Designers Revolts piratkopiering. Danska Rättighetsalliansen stod bakom polisanmälan, men eftersom domstolsförhandlingarna äger rum i Sverige, representerar Svenska Rättighetsalliansen majoriteten av dessa och kommer att driva skadestånd för de drabbade. Återigen ser vi hur gränsöverskridande samarbete blir allt viktigare i arbetet mot piratkopiering.

Om oss

Vi arbetar mot nätbrott

Rättighetsalliansen arbetar i huvudsak mot olika former av nätbrott, till exempel piratkopiering, kränkningar och illegal handel. Rättighetsalliansen drivs av oberoende konsulter med omfattande erfarenhet i gränssnittet mellan internet, datateknik och juridik. Vi anlitas av både svenska och utländska uppdragsgivare, privatpersoner och företag. Vidare ingår Rättighetsalliansen i ett internationellt nätverk som arbetar med dessa frågor.

Läs mer