Pirate Bays domännamn förverkat

2015-05-19

Idag kom Stockholms tingsrätt med beslutet att Pirate Bays SE-domän ska förverkas. Beslutet riktar sig mot Fredrik Neij som innehavare av domännamnen piratebay.se och thepiratebay.se.

- Utslaget var väntat. Pirate Bay har i kommersiell skala begått enorma intrång mot rättighetshavare. Förverkandet är en tydlig och positiv markering av rättssamhället att denna typ av verksamhet inte accepteras, säger Sara Lindbäck på Rättighetsalliansen.

Vid ett flertal tidigare tillfällen har Pirate Bay kastats ut av registrarer på bland annat Island (.is), Saint Martin (.sx) och Ascension-öarna (.ac). SE-domänen har varit huvuddomänen för Pirate Bay under en lång tid.

- Framöver kommer det vara svårare för illegala verksamheter att söka skydd under .se-domänen, fortsätter Sara Lindbäck.

Om oss

Vi arbetar mot nätbrott

Rättighetsalliansen arbetar i huvudsak mot olika former av nätbrott, till exempel piratkopiering, kränkningar och illegal handel. Rättighetsalliansen drivs av oberoende konsulter med omfattande erfarenhet i gränssnittet mellan internet, datateknik och juridik. Vi anlitas av både svenska och utländska uppdragsgivare, privatpersoner och företag. Vidare ingår Rättighetsalliansen i ett internationellt nätverk som arbetar med dessa frågor.

Läs mer