Pirate Bay inte längre välkomna i Norden

2013-03-05

För ett par veckor sedan kontaktades internetleverantörerna till Pirate Bay. Efter en vecka avbröt dessa internetuppkopplingen och Pirate Bay huserade kort hos Phonera/Availo. Även dessa agerade och Pirate Bay fick se sig om efter en ny uppkoppling.

För närvarande cirkulerar ett antal teorier om var Pirate Bay egentligen kopplar upp sig och vad som är villospår. Att de som begår brott försöker använda nätet som en fristad är varken nytt eller specifikt för brott som rör upphovsrätten. Klart är att internetleverantörerna har en nyckelroll att spela. Kanske detta blir startskottet för en ny diskussion kring ansvaret för att koppla upp brottslig verksamhet på nätet i ett större sammanhang.

Om oss

Vi arbetar mot nätbrott

Rättighetsalliansen arbetar i huvudsak mot olika former av nätbrott, till exempel piratkopiering, kränkningar och illegal handel. Rättighetsalliansen drivs av oberoende konsulter med omfattande erfarenhet i gränssnittet mellan internet, datateknik och juridik. Vi anlitas av både svenska och utländska uppdragsgivare, privatpersoner och företag. Vidare ingår Rättighetsalliansen i ett internationellt nätverk som arbetar med dessa frågor.

Läs mer