Klartecken för Ipred

2012-04-19

Dagens beslut från EU-domstolen innebär att rättighetshavare, efter domstolsprövning, kan få ut abonnentuppgifter gällande ett ip-nummer vars användare kan ha begått upphovsrättsintrång.

-Få lagar har prövats så ingående som Ipred och den har nu bedömts uppfylla alla tänkbara krav på rättssäkerhet. Den långa processen har inneburit stora och onödiga förluster för landets kreatörer men vi hoppas att domen kan tjäna som en signal som får folk att upphöra att fildela illegalt. I de fall intrången fortsätter kommer Rättighetsalliansen regelbundet att begära ut abonnentuppgifter, säger Sara Lindbäck jurist på Rättighetsalliansen.

Om oss

Vi arbetar mot nätbrott

Rättighetsalliansen arbetar i huvudsak mot olika former av nätbrott, till exempel piratkopiering, kränkningar och illegal handel. Rättighetsalliansen drivs av oberoende konsulter med omfattande erfarenhet i gränssnittet mellan internet, datateknik och juridik. Vi anlitas av både svenska och utländska uppdragsgivare, privatpersoner och företag. Vidare ingår Rättighetsalliansen i ett internationellt nätverk som arbetar med dessa frågor.

Läs mer