Tillslag mot Pirate Bay användare

2012-02-24

Polisen i Göteborgstrakten genomförde igår en husrannsakan mot en person som misstänks för omfattande illegal fildelning på bland annat Pirate Bay och Shareitall.

Bakom anmälningen står Rättighetsalliansen som vid flera tillfällen samlat bevisning om brotten. Mannen har varit mycket aktiv och ansvarar för att en rad svenska och utländska filmer lagts ut på Pirate Bay.

Den fildelningsteknik som är aktuell i ärendet, BitTorrent, har fram tills nyligen ansetts vara säker att använda vid illegal fildelning men sedan en tid har Antipiratbyrån utvecklat arbetsmetoder för bevisinsamling på området.

Mannen som har släppts efter förhör uppges ha erkänt handlingarna men förnekar brott.

Om mannen fälls kommer rättighetshavarna att driva omfattande skadeståndsanspråk.

Om oss

Vi arbetar mot nätbrott

Rättighetsalliansen arbetar i huvudsak mot olika former av nätbrott, till exempel piratkopiering, kränkningar och illegal handel. Rättighetsalliansen drivs av oberoende konsulter med omfattande erfarenhet i gränssnittet mellan internet, datateknik och juridik. Vi anlitas av både svenska och utländska uppdragsgivare, privatpersoner och företag. Vidare ingår Rättighetsalliansen i ett internationellt nätverk som arbetar med dessa frågor.

Läs mer